JU Turističko ugostiteljska škola Tuzla

UPIS U ŠKOLSKU 2025/2026

 

04.06.2025 21:06
Slika
 

Škola za vještine koje traju i zanimanja koja se traže!

Turističko-ugostiteljska škola Tuzla i ove godine upisuje učenike u četiri atraktivna i tražena zanimanja:

Turistički tehničar (IV stepen)
- Kuhar (III stepen)
- Konobar (III stepen)
- Poslastičar (III stepen)

TURISTIČKI TEHNIČAR – ZANIMANJE BUDUĆNOSTI
Ako vaše dijete voli jezike, ljude, putovanja i dinamiku – zanimanje turističkog tehničara je idealan izbor. Ova struka nudi mnogo više od klasičnog rada u turističkoj agenciji.

Turistički tehničari uče da:

- planiraju i vode turističke ture,
- organizuju rad u hotelima i turističkim centrima,
- upravljaju timovima i preuzimaju menadžerske pozicije,
- komuniciraju s klijentima iz cijelog svijeta na više jezika,
- koriste savremene IT alate u turizmu i marketingu.

Po završetku škole, naši učenici mogu:
- odmah se zaposliti u hotelima, agencijama, spa centrima, aerodromima, turističkim zajednicama,
- raditi u inostranstvu – jer se turistički tehničari traže širom Evrope i svijeta,
- nastaviti školovanje na fakultetima društvenih, menadžerskih i turističkih usmjerenja.

Ovo je poziv za mlade lidere turizma, buduće hotelijere i event menadžere!

KUHAR – UMJETNOST KOJA SE CIJENI

Zanimanje kuhara danas je više od kuhanja – to je spoj kreativnosti, tehnike i inovacije. U našoj školi učenici stiču znanja o domaćoj i svjetskoj kuhinji, higijeni, modernim trendovima i estetici pripreme hrane.
Kuhari su okosnica svakog restorana i hotela, traženi u zemlji i inostranstvu. Uz praksu u profesionalnim kuhinjama i takmičenja, naši učenici razvijaju vještine koje garantiraju posao i mogućnost napretka.

KONOBAR – LICE UGOSTITELJSTVA

Konobari su prva i najvažnija karika u kontaktu s gostima. Učimo ih profesionalnoj komunikaciji, servisu hrane i pića, bontonu, kulturi ophođenja i samopouzdanju u radu.
Zanimanje konobara omogućava brzo zaposlenje, dobru zaradu i česte sezonske angažmane – u zemlji i inostranstvu.

POSLASTIČAR – SLATKA STRANA KARIJERE
Poslastičari stvaraju male umjetničke radove od kolača i torti. U našoj školi učenici uče tradicionalne i moderne tehnike pripreme slastica, dizajn, dekoraciju i higijenu.
Ova profesija je idealna za kreativne i precizne učenike, a posao se lako pronalazi u slastičarnicama, hotelima, pekarama i sopstvenom biznisu.

ZAŠTO IZABRATI NAS?
- Savremeni kabineti i moderna oprema
- Iskustvo i stručnost nastavnog kadra
- Praksa kod vodećih ugostitelja i turističkih agencija
- Takmičenja, sajmovi, studijske posjete i radionice
- Mogućnost nastavka obrazovanja ili zapošljavanja odmah po završetku škole

Dragi roditelji, ovo nije samo upis u srednju školu – ovo je ulaganje u sigurnu budućnost vašeg djeteta.
Birajte školu koja obrazuje stručnjake sa znanjem, stavom i iskustvom.

Turističko-ugostiteljska škola Tuzla – vaš prvi korak u svijet turizma i ugostiteljstva.

Više informacija možete dobiti na

035 247 900 i tur.ugostiteljska@gmail.com

0 0
© 2025 turisticka.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR